Restaurant
Cafe BBraun

Recenze v týdeníku Ekonom

3__web

Lekce z jednoduchosti v Café B.Braun

Restaurace nabízí poctivou moderní kuchyni s maximálním důrazem na kvalitu surovin

Vzdušné designové prostředí ozdobené dominantním architektonickým „šperkem“ v podobě točitého schodiště dotváří příjemnou atmosféru poněkud futuristického bistra, které sází na kvalitní mezinárodní kuchyni podtrženou příjemnými cenami.

Podobné podniky Praze dosud chyběly, neboť ze šedi průměru většinou vyčnívaly jen fine dining restaurace. V posledních letech se ovšem situace radikálně mění a přibývají podniky, které nabízejí nadprůměrnou kvalitu za rozumné ceny. A Café B. Braun patří v tomto směru k těm nejlepším. Interiér v Lékařském domě dostala na starost špičková architektka Eva Jiřičná, která zde vytvořila designové prostředí skutečně světové úrovně. A když do kuchyně nastoupil šéfkuchař Alan Dlugopolský s bohatými zkušenostmi z Itálie či Vietnamu, stalo se Café B. Braun jedním z největších gastronomických překvapení loňského roku. Unikátní prostředí doplňuje velmi pestrá kuchyně, která osciluje mezi italskou, francouzskou a českou tradicí. Mezi předkrmy lze najít například klasické slávky na víně, zvěřinovou paštiku či vyuzená kachní prsa, ale také výtečný gratinovaný kozí sýr podávaný s fantastickou kombinací grilovaného lilku a lilkového kaviáru. A za zkoušku stojí i domácí tagliatelle (třeba s hříbkovou omáčkou) či svěží rizoto s tygřími krevetami. Kdo chce ochutnat to nejlepší, objedná si pečeného candáta či křehoučké srnčí maso s šípkovou omáčkou a domácími opečenými noky. Ze skvělého výběru vín, o který se osobně stará přímo manažer restaurace, lze gurmánům doporučit tři zajímavá vína za příjemné ceny: jedinečný Pinot Noir z vinařství Krásná Hora, úchvatně sametové a příjemně ovocné Rosso di Montalcino z Toskánska či dobře strukturovanou Rioju 2006 z vinařství Bujanda.